23.03 - 23.03.2022 kr. 995 Bestil

H.K.H Kronprinsesse Mary fylder 50

Afgang Onsdag d. 23. marts 2022

Inkluderet i prisen:

  • Bustransport
  • Guide: Historiker Casper Dalboe 
  • Bus kaffe på udrejsen
  • Frokost i Hillerød inkl. 1 genstand øl/vand/vin og kaffe.
  • Entre til Frederiksborg slot og udstillingen
  • 1 x Øl/vand på hjemrejsen

Onlinepris fra kr.:

Kr. 995,00 pr person

Oplev særudstillingen om H.K.H. Kronprinsesse Mary

I anledning af H.K.H. Kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag arrangerer Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg en stor særudstilling, der fortæller om Kronprinsesse Marys rolle og personlige historie gennem billeder, portrætter og personlige genstande samt dragter båret ved forskellige opgaver, rejser og festligheder.

Udstillingen fortæller også om kronprinsesser i et historisk perspektiv, og derfor møder man i udstillingen også danske prinsesser, der er blevet kronprinsesser i udlandet såvel som udenlandske prinsesser, der er blevet kronprinsesser i Danmark.

Tag plads i bussen og lad dig underholde af vores egen universitets uddannede historiker

Dagsprogram

I anledning af H.K.H. Kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag arrangerer Det Nationalhistoriske MuseumFrederiksborg slot en særudstilling, der fortæller Kronprinsessens personlige historie.

Derudover viser udstillingen, hvordan kronprinsesserollen gennem tiden er blevet skabt i et samspil mellem historiske rammer og traditioner samt den aktuelle virkelighed.
I forbindelse med udstillingsåbningen afsløres et nyt portræt af Kronprinsessen.
I særudstillingen H.K.H. Kronprinsesse Mary 1972 – 2022 møder man prinsesser, der er kommet til Danmark fra udlandet, og danske prinsesser der er blevet kronprinsesser i udlandet. Fælles for kronprinsesserne i udstillingen er, at de har været med til at præge deres tid både på det sociale og kulturelle område.

Kronprinsesse Marys personlige historie og betydning for det danske kongehus og Rigsfællesskabet fortælles gennem billeder, portrætter og personlige genstande samt dragter båret ved forskellige opgaver, rejser og festligheder.

Udstillingen giver et indblik i Kronprinsesse Marys engagement i egne protektioner og hendes store arbejde på den danske og internationale scene.
I forbindelse med udstillingsåbningen afsløres et nyt portræt af H.K.H. Kronprinsesse Mary, der skal indgå i samlingen på Det Nationalhistoriske Museum. Udstillingen er placeret i RiddersalenFrederiksborg Slot.

Efter endt opsamling kører vi mod Nord. Vi starter i Kgs. Lyngby, hvor vi kører forbi Sorgenfri Slot mens vores guide fortæller historiske fakta om kongehusets historie. Vi fortsætter af Kongevejen via Holte og Birkerød og ankommer til Hillerød sidst på formiddagen.
Vores frokost indtages på Restaurant Leonora, beliggende vis a vis, Frederiksborg Slot. Efter frokosten følger vores guide os det lille stykke over til Frederiksborg Slot hvor udstillingen finder sted.
Vores guide går med ind på slottet og fortæller om slottets historie og besvarer gerne på spørgsmål.

Efter at have besøgt slottet tager vi plads i bussen og kører hjem langs Roskilde Fjord og Domkirkebyen Roskilde.

Billederne er leveret af Det Nationalhistoriske Museum. 
Klik på billederne for større format.

Opsamlingsruter og datoer

Onsdag d. 23. marts 2022.

  Afg. Hjk.
Maribo Station 07:55 19:00
Sakskøbing Station 08:10 18:45
Nyk F Cementen 08:30 18:20
Afk. 43 Pendlerplads. Nr. Alslev 08:50 18:00
Afk. 41 Pendlerplads. Stensved 09:00 17:50

Mødetid 15 min før afgang

Vore priser er online priser pr. person.
Telefonbestillinger sendt til mail, tillægges et håndteringsgebyr på kr. 26,00 pr bestilling. For fremsendelse pr. post tilkommer porto.

Forsikring

Afbestillingsforsikring

Det er nu muligt på udflugter/dagture at forsikre sig mod afbestilling, som følge af sygdom, også Covid-19. Fx. koster afbestillingsforsikring til denne rejse ca. 63,00 kr.

Læs mere om AFBESTILLINGSFORSIKRING

Bemærk der åbnes i nyt vindue, og du handler direkte med Europæiske ERV.

Vi laver rejser, og det syntes vi at vi er gode til. Vi er ikke gode til at sælge forsikringer, så det lader vi Europæiske ERV om. Se vores infoside om rejseforsikringer her.