29.08 - 30.08.2021 kr. 1.995 Bestil

Fængslende feriedage (DK)

Afrejse

29.08 - 30.08.2021

Inkluderet i prisen:

 • Bustransport.
 • Brooverfart.
 • Sandwich på udrejsen inkl. 1 øl/vand.
 • Entre til fængslet.
 • Fængsels rundvisning med lokal guide.
 • Buskaffe m. lille kage dag 1
 • 1 x 2 retters menu på Årslev Kro.
 • 1 overnatning i delt dobbeltværelse på Årslev Kro.
 • 1 x morgenmad.
 • Entre til Den Gamle By i Århus.
 • Færgeoverfart Spodsbjerg - Tårs.
 • 2 x smørrebrød inkl. 1 drik på overfarten Spodsbjerg - Tårs.
 • Der medfølger vært/værtinde på turen.

Kr. 1.995,00 pr person i delt dobbeltværelse

kr. 295,00 enkeltværelsestillæg

med tugthus fanger, en forsvunden bro og dovne gårdskarle.

En fængslende to-dages tur hvor vi besøger det gamle Horsens Statsfængsel, som nu blot hedder Fængslet. Vi kommer på sporet af Den Genfundne Bro, og tager på en tidsrejse i Den Gamle By i Aarhus, Midt på eftermiddagen er afskedens time kommet og vi kører gennem Århus og mod Smuk Fest Skanderborg og Fyn, at sejle fra Spodsbjerg over Langelandsbæltet mens vi nyder et par stykker smørrebrød.

"En tidsrejse bag tremmer".

Dagsprogram

Program

Søndag d. 29. august

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Korsør og Storebælt. Her kører vi, med museumsfærgen "M/F Broen" om bagbord, over Storebæltsbroen. Efter Odense strækker vi ben, inden vi fortsætter det sidste stykke til Horsens, hvor vores "afsoning" i fængslet venter. 
Vi bruger godt et par timer på dette spændende sted, hvor mennesker har levet i op til mange år. Vi bliver vist rundt af en lokal guide, der underholder med flugthistorier, anekdoter og andre sjove historier der har udspillet sig bag de tykke mure. Efter rundvisningen er tid til på egen hånd at komme bag tremmer. 

Efter vores ”løsladelse” fortsætter vi en lille halv times kørsel ud i naturen, hvor vi besøger Den Genfundne Bro, og oplever en over 100 år gammel ingeniørkunst. 
Den Genfundne Bro er en historisk perle. En bro der var dækket af en dæmning i 85 år, indtil den igen så dagens lys i 2014. I dag står broen som et symbol på smuk ingeniørkunst fra fordums tider. Da den i 1899 blev bygget, var det den højeste af sin slags. Vi går over broen og nyder den smukke udsigt med Gudenåen under os. Bussen holder ca. 350 meter fra broen. I løbet af en time er vi fremme ved vores kro, hvor vi indkvarteres og mødes til fælles middag. 

Mandag d. 30. august

Morgenmad på hotellet.
Vi tager den med ro fra morgenstunden og kører først fra hotellet kl. 10.00, hvorefter turen går direkte til Den Gamle By i Aarhus. Her har vi sørget for god tid, så der er rig mulighed for at fordybe sig. Få inspiration til dit besøg her

Vores vært/værtinde er med os i Den Gamle By, og til aftalt tid mødes vi og går samlet til bussen. Nu går turen gennem Aarhus, hvor vi passerer AROS og Musikhuset og vi får et glimt af Letbanen ved kulturhuset Dokk1. Vi fortsætter langs havnen ud mod Marselisborg, og sætte kursen via Skanderborg, Vejle og Fyen til Spodsbjerg hvor vi finder vores færge retur til Lolland. 

Ombord på færgen serveres 2 stk. smørrebrød og 1 drik. Kl. 19.00 ankommer vi til Nakskov og kører mod vores afsætningssteder.

En begivenhedsrig tur er til ende.

Ret til justeringer af tider i programmet forbeholdes.

 

Opsamlingsrute

Afgang(e)

Søndag d. 29. august.  

  Afg. Hjk.
Nakskov Krøyers Gård 07:00 19:10
Maribo Station 07:25 19:40
Sakskøbing Station 07:40 19:55
Nyk F Cementen 08:00 20:15
Afk 43 Pendlerplads. Nr. Alslev 08:20 20:35
Afk 41 Pendlerplads. Stensved 08:30 20:55
Næstved Kvægtorvet 09:00 21:25

Mødetid 15 min før afgang

Hotel

Hotel Årslev Kro

Silkeborgvej 900,
8220 Brabrand

er et 3***+stjernet hotel beliggende 15 min fra Århus centrum. Alle værelser, er indrettet med charme og miljø, alle med bad og toilet. Hotellet har reception, restaurant og en lille bar. 

Se kroens historie