27.06 - 28.06.2021 kr. 1.995 Bestil

Isefjorden rundt (DK)

Isefjorden rundt

Inkluderet i prisen:

Dato: 27.06 - 28.06.2021

 • Bustransport.
 • Brooverfart.
 • Færgeoverfarter.
 • Sandwich på udrejsen inkl. 1 øl/vand.
 • Entre til Sandfestival.
 • 1 x middag på Rørvig Centret.
 • 1 overnatning i delt dobbeltværelse på Rørvig Centret.
 • 1 x morgenmad.
 • Frokost på dag 2.
 • Buskaffe m. lille kage dag 2
 • Der medfølger rejseleder på turen.

Kr. 1.995,00 pr person i delt dobbeltværelse

kr. 245,00 enkeltværelsestillæg

over broer og med færger

En spændende to dages tur hvor vi kommer rundt om Isefjorden. På turen fortæller vores rejseleder stort og småt om Isefjorden samt om Roskilde Fjord, som vi tager med, når vi blandt andet kører over den nye fjordforbindelse. Et besøg i Hundested bliver det også til, inden vi sejler over Isefjordens udmunding. Vi overnatter i det skønne Odsherred, der måtte gå så meget igennem, da ”Missil Olsen” testede sine raketter over Lumsås. Videre går turen til Holbæk, med frokost undervejs, og over den smukke Munkholmbro, inden kursen sættes mod hjemlige egne.

Dagprogram

Søndag d. 27.06
Efter endt opsamling fortsætter vi via Ringsted, Benløse og Lejre til Gevninge. Her møder vi – ikke Isefjorden, men Roskilde Fjord. Ofte tager men fejl og kalder Roskilde Fjord for Isefjorden, men der er tale om to forskellige fjorde. Vi kører parallelt med fjorden og forlader Region Sjælland lige syd for Skibby. Inden længe når vi frem til den nye bro over Roskilde Fjord, Kronprinsesse Marys bro, som for øvrigt er Danmarks første betalingsbro. Landfast igen drejer vi mod nord og kører gennem Frederikssund for at passerer den gamle bro, Kong Frederiks den 9. bro, og fortsætte via Jægerspris til Kulhuse. Her venter færgen på, hvor vi mod øst har Roskilde Fjord og mod vest Isefjorden.

Efter overfarten, der tager otte minutter, kører vi det korte stykke via Lynæs til Hundested, hvor vi skal ind og besigtige sandskulptur festivalen. Her er der også borde og bænke, hvor vi kan nyde vores medbragte sandwich. Vi har god tid til at nyde de fantastiske skulpturer, alle lavet i sand, og måske nogen også finder tid til at gå en tur på havnen.

Efter denne kultur-oplevelse tager vores rejseleder os på en lille tur, hvor vi kører via Liseleje, langs Hesselø Bugt til Kikhavn og retur til Hundested, hvorfra vi skal sejle til Rørvig. En sejltur på cirka 30 minutter. Det var for øvrigt også på denne rute, at færgen "Koster" kom til at sejle, da den blev overflødig i forbindelse med Dronning Alexandrine Bro (Mønsbroen) blev åbnet i 1943. Fra Rørvig færgehavn har vi kun få minutters kørsel til vores hotel i Rørvig, hvor middagen venter.

Mandag 28.6
Efter morgenmaden kører vi ad småveje, via Nykøbing Sjælland, ud i Odsherreds skønne natur. Inden længe kommer vi til Lumsås, byen som kom på alles læber for små 40 år siden, da søværnet ”beskød” tre "fjendtlige sommerhuse". Vores guide tager os med tilbage i tiden og fortæller historien.
 
Med Sejerø bugten mod vest kører vi atter mod syd, gennem et af Sjællands største sommerhusområder på vej mod Holbæk. Undervejs skal vi høre om Lammefjorden, inddæmningen og dyrkningen af kartofler og gulerødder. Omkring Holbæk venter frokosten på os, ligesom vi også laver en afstikker ind i denne skønne by. Således mætte fortsætter vi vores tur, og passerer den smukke Munkholmbro der går over Isefjorden, og på denne måde er vi nået Isefjorden "rundt".
Vi fortsætter nu mod syd, finder en hyggelig p-plads hvor der serveres buskaffe og en lille kage. Sidst på eftermiddagen når vi vores afsætningssteder og turen er slut.

Tak for denne gang og på gensyn

Opsamlingsrute

Afgang(e)

Søndag d. 27. juni.  

  Afg. Hjk.
Nakskov Krøyers Gård 07:00 19:00
Maribo Station 07:25 18:35
Sakskøbing Station 07:40 18:20
Nyk F Cementen 08:00 18:00
Afk 43 Pendlerplads. Nr. Alslev 08:20 17:40
Afk 41 Pendlerplads. Stensved 08:30 17:30
Næstved Kvægtorvet 09:00 17:00

Hotel

Rørvig Centret

Nørrevangsvej 49
DK 4581 Rørvig

Rørvig Centret er et moderne hotel og konference center beliggende kun 400m fra Rørvig Havn. Hotellet er indrettet i rigtig "Badehotel" stil hvilket også ses på værelserne. Ikke alle værelser er ens. Overalt på hotellet og på visse værelser ses det tydeligt at hotellet fra 1913 har tilhørt først københavnske postbude og senere Dansk Postforbund.