29.12 - 02.01.2022 kr. 4.995 Bestil

Nytår i Polen (PL)

Inkluderet i prisen:

 • Bustransport.
 • Færgeroverfart.
 • 4 overnatninger i delt dobbeltværelse.
 • 4 x morgenmad.
 • 2 x frokost på hotellet.
 • 1 x frokost på restaurant.
 • 3 x middag på hotellet.
 • 3 x udflugter med dansk talende guide
 • 1 x nytårsfest med levende musik (se mere under dagsprogram)
 • Dansktalende personale på destinationen

Fra kr. 4.995,00 pr person i delt dobbeltværelse

kr. 769,00 enkeltværelsestillæg

Tillæg:

 • kr. 119,00 pr. person for all inklusive morgenbuffet på Gedser - Rostock 
 • kr. 164,00 pr. person for all inklusive frokost/aftenbuffet på Rostock - Gedser 

Depositum på denne rejse er kr. 1.000,00 pr person

Spring ind i 2022 med De Grønne Busser

De Grønne Busser gentager succesen, med en festlig 5-dages nytårstur til Polen. Denne gang går turen til Jelenia Gora, hvor vi bor på Hotel Mercure 3***+. Inkluderet i turen er et spændende udflugts program samt stor nytårsfest med musik og dans. 

Jelenia Gora er grundlagt i starten af 1100 tallet og har ført en omskiftelig tilværelse indtil den efter 2 verdenskrig, som følge af Potsdamkonferencen blev indlemmet i Polen. Byen er beliggende ved foden af Karkonoska bjergene, der grænser op til Tjekkiet og om vinteren er et yndet skisportsområde.

Hop på bussen og tag med.

 

Dagsprogram

Onsdag d. 29.12.21

Efter endt opsamling kører vi direkte til Gedser, hvorfra Scandlines sejler os til Rostock. Under overfarten kan man slappe af og nyde udsigten, handle i On board shoppen, eller nyde det store all inklusive morgenbord. (Dette kan med fordel bestilles hjemmefra).

Efter ankomst til Tyskland kører vi, men passende pauser, mod syd og passerer undervejs Berlin og Cottbus inden vi sidst på eftermiddagen, nær Görlitz, kører ind i Polen og kører de sidst små 100km til vores hjem for de næste 4 dage. Hotel Mercure 3***+ i Jelinia Gora.

Vel ankommet til hotellet mødes vi af vores dansktalende guide, der byder os velkommen, sørger for indkvartering inden vi spiser middag.

Torsdag d. 30.12.21

På denne årets næstsidste dag, kører vi på en udflugt til Ksiaz hvor vi ser områdets smukkeste barok slot med dets smukke koncertsal, terrasser og underjordiske gange.

Fra slottet kører vi til Swidnica hvor vi frokosten venter på en lokal restaurant. Efter frokost skal vi besøge den imponerede Fredens Kirke som, ikke uden grund, er på UNESCO listen over verdens kulturarv. I kirken hører vi dens meget usædvanlige historie og nyder den ro et kirkebsøg er fundet med, mens vore øjne nyder det de ser. Fra Swidnica kører vi tilbage til hotellet, hvor der er tid til at slappe af, eller nyde hotellet inden vi mødes til fælles middag i restauranten. 

Fredag d. 31.12.21

Den sidste dag i 2021 skal vi se på noget af det området er kendt for, Kristall glas. Vi besøger et af de mest interessante glasværk, hvor vi ser produktionen af netop kristalglas. Vi hører om fremstillingen og selvfølgelig vil der også være mulighed for at handle i butikken hvor man kan købe kristal til rigtig gode priser, en del lavere end de danske.
Fra glasværket kører vi tilbage til centrum af byen, hvor efter en kort spadseretur i Jelenia Goras gamle by, spiser fælles frokost på en lokal restaurant.
Efter frokost tager vi tilbage til hotellet hvor vi har tid til at slappe af og forberede os til den store aften hvor vi siger farvel til det gamle år og byder 2022 velkommen.
Der vil være middag buffet med korte og varme retter, levende musik samt et glas bobler og fyrværkeri ved midnat.

Lørdag d. 1.1.22

Den første morgen i 2022 spiser vi en senere morgenmad, inden vi op af formiddagen tager vi på en hyggelig og kort udflugt til feriebyen Karpacz.
Her finder vi, lidt usædvanligt, en norsk stavkirke, som vi vil forsøge at aflægge et besøg. Dette kan ikke lade sig gøre hvis der er for meget sne. Er det tilfældet må vi nyde den udefra.

Efter en kort spadseretur i den hyggelige Karpacz tager vi tilbage til Jelenia Gora og har eftermiddag på egen hånd. Der kan frit bruges hotellets saunaer og svømmebassin. Om aftenen mødes vi igen i restauranten for at spise middag på Hotel Mercure i Jelenia Gora.

Søndag d. 2.1.22

Morgenmad på hotellet.

Efter morgenmaden pakker vi bussen, og det er tid til at sige farvel til Hotel Mercure. Vi kører ind i Tyskland, og passerer igen Cottbus og Berlin på hvor vej mod Rostock og færgen til Danmark.
Hvis tiden tillader det, bliver der et stop i Border Shop, inden vi skal med færgen fra Rostock.
Under overfarten, der tager cirka to timer, er der mulighed for at nyde all inklusive tag-selv-bord i færgens restaurant, for dem der har bestilt hjemmefra.

Efter ankomst til Gedser sættes kursen mod vores respektive afsætningssteder.

Husk pas.

Nytårsfest

Nytåret 2021 - 22 fejrer vi i hotellets pyntede sal. 

Bemærk der er Dress Code på årets sidste aften.
Dame - pænt fest tøj. 
Herrer - pænt fest tøj

 • Velkomst drink
 • Dinner musik
 • Stor buffet
 • Mulighed for dans til levende musik.
 • Fyrværkeri
 • Mousserende vin til midnat
 • Natmad (Buffet varm/kold)

Afgang og pris

Nytår i Polen

 • 29.12.21. 5 dage. kr.: 4.995,00 Enkelværelsestillæg kr.: 769,00
     
Fra Sjælland Afg Hjk.
København DGI 06:00 20:00
Ølby Station 06:30 19:30
Rønnede 07:00 19:00
Afk. 41 (Stensved) 07:25 18:35
Afk. 43 (Gunslev) 07:40 18:20
Nyk F Cementen 08:00 18:00
Garagen 08:10 17:45
Gedser 08:30 17:20
     
Fra Lolland Falster Afg Hjk.
Nakskov Krøyers Gård 06:45 19:00
Maribo Station 07:15 18:35
Sakskøbing Station 07:30 18:20
Nyk F Cementen 08:00 18:00

Der kan forekomme teknisk busskifte i Væggerløse.

Hotel

Hotel Mercure Jelina Gora

ul. Sudecka 63
58-500 JELENIA GORA

Hotel Mercure Jelina Gora er et 3***Superior hotel, smukt beliggende i bjergrige grænseområde i det sydvestlige Polen ikke langt fra den Tjekkiske grænse.
Hotellet er løbende renoveret, råder over 188 værelser, alle med eget bad og toilet og satellit-tv. Hotellet har 5 etager, der er elevator, bar, restaurant, swimmingpool, sauna samt døgnåben reception.