25.07 - 26.07.2021 kr. 1.995 Bestil

Strøm, fisk og kold krig. Langeland har det hele (DK)

Langeland

Afrejse

25.07 - 26.07.2021

Inkluderet i prisen:

 • Bustransport.
 • Færgeoverfart.
 • Sandwich på udrejsen inkl. 1 øl/vand.
 • Entre til Koldkrigsmuseet. (Langelandsfortet)
 • 1 x fiskebuffet på Bagenkop Kro
 • 1 overnatning i delt dobbeltværelse på Bagenkop Kro.
 • 1 x morgenmad.
 • Frokost på dag 2.
 • Buskaffe m. lille kage dag 2
 • Let anretning på Spodsbjerg - Tårs inkl 1 x drik
 • Der medfølger rejseleder på turen.

Kr. 1.995,00 pr person i delt dobbeltværelse

kr. 245,00 enkeltværelsestillæg

...strøm, fisk, kold krig og vilde heste

En spændende to dages tur, hvor vi kommer hele vejen rundt på Langeland. Vi kommer til at høre om "elektricitet" og om "bøller". Her er kirker og vilde heste og engang var der sågar en færge til Tyskland. Den er for længst væk, men med lidt fantasi kan man forstille sig, hvordan det har set ud. Vi bor og spiser på Bagenkop kro. Et besøg i skyggen af Den Kolde Krig bliver der også tid til, når vi besøger Langelandsfortet, der måske var en vigtig brik i Cuba krisen


Dagprogram

Søndag d. 25. juli.
Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Tårs, hvorfra vi på 45 min sejler over Langelandsbæltet. Vel ankommet til Langeland, "Bøllernes" land, forlader vi den store vej,  og mens vores rejseleder orienterer om øens spændende historie, bevæger vi os mod syd. Vi passerer forbi Skovsgård Gods og hører om en utraditionel vej dette gods har valgt ind i fremtiden. Vi fortsætter mod syd, og sidst på formiddagen ankommer vi til Langelandsfortet.

Langelandsfortet var bemandet af Søværnet indtil 1993, og er nu museum. Det blev anlagt i 1953 med henblik på at overvåge, og i krigstid hindre, fjendtlige skibes passage gennem Langelandsbæltet. Midlet hertil var fire kanonstillinger udrustet med 150 mm. kanoner. Langelandsfortet er kendt for sin rolle under Cuba krisen, men var fortet nu også så afgørende? Det vil vi få svar på. Vores rejseleder orienterer og følger med ind på fortet. De medbragte sandwich nyder vi på de opstillede borde og bænke på fortet.

Efter nogle timers ophold kører vi videre for at se på vilde heste. Den sydlige spids af øen er kendt for sine vilde heste, der nyder det frie liv, mens de er med til at pleje naturen.

Efterfølgende ankommer vi til Bagenkop Kro, hvor vi bliver indkvarteret, og senere indtager vi fiskebuffeten, som kroen er så kendt for. Herefter er der tid til at promenere på havnen og videre hen ad stranden, mens man (forhåbentlig) kan nyde solnedgangen.

Mandag d. 26. juli.
Efter morgenkaffen er det tid til afgang. Vi kører nu mod nord og via de små veje møder vi skønne bynavne som Nordenbro, Humble og mange flere i løbet af dagen. Vi kommer også til Langelands bedste strand, Ristinge strand, som er i en liga som strande som Marielyst og Blokhus.

Tidligere sagde man at Langeland har 15 møller, 15 -bøller og 15kirkesogne, og med det i baghovedet kører vi, via Illebølle og Tullebølle til Tranekær. Slottet kan kun besigtiges udefra, men historien kan vi få. Vi fortsætter vor tur, nu mod Rudkøbing hvor frokosten venter. Efter frokosten byder vores rejseleder på en lille bytur, hvor vi bl.a. skal høre om det berømte bysbarn, H.C.Ørsted, som var søn af byens apoteker.

Der bliver tid på egen hånd inden vi sætter kursen mod Spodsbjerg, hvorfra vi sejler, og nyder en let anretning ombord, kl. 18.15 med ankomst til Tårs kl. 19.00 og videre mod vore respektive afsætningssteder.

Opsamlingsrute

Afgang(e)

Søndag d. 25. juli.  

  Afg. Hjk.
Næstved Kvægtorvet 06:45 21:20
Afk 41 Pendlerplads. Stensved 07:15 20:50
Afk 43 Pendlerplads. Nr. Alslev 07:25 20:40
Nyk F Cementen 07:45 20:20
Sakskøbing Station 08:05 20:00
Maribo Station 08:20 19:35
Tårs Færgehavn 09:00 19:00

Mødetid 15 min før afgang

Hotel

Bagenkop Kro

Østergade 15
DK - 5935 Bagenkop

Ligger placeret tæt ved havnemiljø, badestrand og ikke mindst den smukkeste natur. Der er masser af muligheder for at strække ben efter middagen. Hotellet er kendt for sin store fiskebuffet som vi også skal have. Alle værelser er med bad og toilet.