24.08 - 24.08.2021 kr. 995 Bestil

Øhop til Avernakø (DK)

Afgang(e)

24. august 2021 - UDSOLGT

Inkluderet i prisen:

  • Bustransport
  • Færgeoverfart Tårs - Spodsbjerg t/r
  • Færgeoverfart Fåborg - Avernakø t/r
  • Minicruise i det sydfynske øhav
  • Frokost på Avernakø
  • Ø-tur på Avernakø og Korsholm
  • Lokalguide på rundturen
  • Let anretning på Spodsbjerg - Tårs

Kr. 995,00 pr person

Ø-hop til Avernakø

"Her på vores lille ø har vi skabt rammerne, som vi mener matcher et godt ø-besøg.
I skal være hjertens velkomne på vores dejlige ø"

Sådan skriver Gitte på sin hjemmeside om Avernakø. Vi har taget udfordringen op og besøger hende og hendes hyggelige Landhotel, og prøver hendes frokost.

Har du lyst, så tag med på en spændende en dags tur til Avernakø. Oprindeligt var det tale om to øer, nemlig Korshavn og Avernakø, men da der blev bygget en dæmning, blev Korshavn og Avernakø til én. På denne tur får vi oplevet ”begge øer”, da vi har bussen med, så vi kan komme rundt. Vores lokale guide giver os et indblik i ø-livet, som det har udspillet sig både før og nu. Vi sejler fra Fåborg, via Lyø, så der er faktisk tale om et helt lille minicruise.

Dagsprogram

Dagsprogram

Efter endt opsamling kører vi mod Tårs, hvorfra vi sejler 45 minutter til Spodsbjerg på Langeland.

Langeland er beliggende i Langelandsbæltet, med Fyn, Ærø og Tåsinge som nærmeste naboer. Langeland er godt 50 km lang og cirka 11 km bred på det bredeste sted. Vel ankommet til Spodsbjerg kører vi over Langeland og Siø til Tåsinge og ankommer herefter via den imponerende Svendborgsund bro til Fyn. Turen fortsætter forbi det smukke Hvidkilde Gods og gennem Vester Skerninge til Fåborg, hvorfra vi skal sejle.Vi sejler den smukke tur via Lyø t/r, og kan nyde den skønne natur. På Avernakø bliver vi budt velkommen af vores lokal guide, der som det første sørger for, at vi får noget at spise.

Efter frokosten tager vi på rundtur på Avernakø og Korsholm – oprindeligt to øer. Men i 1930 blev der opført en dæmning og derved blev Avernakø og Korsholm landfaste med hinanden. Vi får historien om dette ingeniørarbejde, og takket være vores lokale guide får vi masser af andre anekdoter og historier fra øerne.
Sidst på eftermiddagen er det tid til at tage afsked, og via Lyø sejler vi retur til Fåborg.
”Fyn er fin”, hævder de lokale. Det kan vi forvisse os om, når vi nu kører ad små veje gennem den smukke fynske natur og tilbage til Spodsbjerg, hvorfra vi sejler kl. 19.15. Undervejs serveres et par stykker smørrebrød samt en øl eller en vand.

Kl. 20.00 er vi tilbage i Tårs og kører mod vore afsætningssteder.

Opsamlingsrute og datoer

Afgang

Tirsdag d. 24 august

  Afg. Hjk.
Næstved Kvægtorvet 06:45 22:10
Afk 41 Pendlerplads. Stensved 07:15 21:40
Afk 43 Pendlerplads. Nr. Alslev 07:25 21:30
Nyk F Cementen 07:45 21:20
Sakskøbing Station 08:05 21:00
Maribo Station 08:20 20:35
Tårs Færgehavn 09:00 20:00

Mødetid 15 min før afgang